22 Oct GoodFuels ontvangt ‘Lean and Green Tool’

Amsterdam, 21 oktober 2015. Het duurzame brandstoffenbedrijf GoodFuels is gisteren onderscheiden door Connekt met het predicaat ‘Lean and Green Tool’ voor het product “GoodFuels Renewable diesel”. Dit is een hoogwaardige, duurzame vervanger van fossiele diesel, 100% gemaakt van afvalstromen.
Jeroen van Heiningen, directeur Goodfuels Road & Rail en Stijn Vos, ambassadeur van GoodFuels Road & Rail, kregen het Lean and Green Tool Certificate overhandigd van Kim Goosen van de ANWB namens de Lean and Green Tools Toetsingscommissie en van Nico Anten, managing director van Connekt. De feestelijke Lean and Green uitreiking vond plaats tijdens de BedrijfsautoRAI in Amsterdam.

Wat is een Lean and Green Tool?
De Lean and Green Tool kan zowel een product of een dienst zijn waarmee een bijdrage wordt geleverd aan reductie van CO2-emissie maar ook kostenbesparingen. Een organisatie kan dit product opnemen in haar Plan van Aanpak om Lean and Green te worden. Dit geldt zowel voor logistiek als personenmobiliteit. Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt (zie www.lean-green.nl).

Nico Anten, managing director Connekt bij de overhandiging van het certificaat Lean and Green Tool: “Renewable diesel is een mooie aanvulling op de Lean and Green Tools die Lean and Green momenteel biedt. Connekt wil de Lean and Green Award Winners een ruime keuze bieden uit Tools die hun betrouwbaarheid en effectiviteit ten aanzien van de reductie van CO2-emissie hebben bewezen.”

Jeroen van Heiningen, directeur Road & Rail bij GoodFuels: “Fantastisch om het certificaat Lean and Green te mogen ontvangen. Wij zien onze renewable “drop-in” diesel als geweldige toevoeging voor met name het zware wegvervoer. Dit wordt bevestigd door diverse truckfabrikanten, die deze brandstof zonder restricties goedkeuren, zelfs voor Euro-6 motoren.”

GoodFuels Renewable Diesel
Renewable diesel is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel, dat niet alleen de luchtkwaliteit in de directe omgeving bevorderd (zoals GTL), maar ook de CO2 uitstoot over de gehele keten reduceert (van grondstof tot de pomp). Daarnaast bevordert deze brandstof de circulaire economie, door het gebruik van enkel afvalstoffen die niet beter ingezet kunnen worden in andere industrieën.
Met een blend van slechts 30% renewable diesel kunnen Lean and Green Award Winners ruimschoots hun Lean and Green doelstelling van 20% bereiken en zich daarmee ook onderscheiden op de CO2-prestatieladder.

Over GoodFuels
GoodFuels levert en promoot duurzame biobrandstoffen. Ze zijn actief op het gebied van zwaar wegtransport, spoorvervoer, zeevaart, binnenvaart en industriële machines. De brandstoffen van GoodFuels zijn direct inzetbaar als vervanger voor fossiele brandstoffen zonder aanpassingen aan motoren (drop-in) en reduceren de CO2-footprint tot 85% (well-to-wheel). GoodFuels is onderdeel van de GoodNRG groep.

Click here for the English version

Follow us on your favorite social media